Brandstof- en onderhoudskosten vormen een groot deel van de totale voertuigkosten. Rijgedrag beïnvloedt in grote mate de veiligheid van uw buitendienst en heeft veel invloed op de kosten van uw wagenpark.

Rijstijlanalyse op basis van CAN-bus data

Aan de hand van CAN-Bus data worden er duidelijke rapportages over het brandstofverbruik en de rijstijl gegenereerd. Het rijgedrag van de chauffeur wordt geanalyseerd en beoordeelt op basis van klant- en voertuig specifieke parameters, waaraan scores worden toegekend.

Met behulp van deze kengetallen wordt een benchmark gecreëerd, waarbij onder meer de volgende indicatoren worden gebruikt:

 • Gebruik cruise control 
 • Snelheid 
 • Toerental 
 • Stationair tijd 
 • Acceleratie 
 • Deceleratie 
 • Uitrollen (‘Coasting’) 

Inzicht in rijgedrag

Met de module EasyDrive krijgt u meer inzicht in het rijgedrag van de chauffeurs, het brandstofverbruik en de daaraan gerelateerde CO2-uitstoot. Onderzoek heeft aangetoond dat actieve begeleiding op het rijgedrag kan resulteren in een besparing op brandstof van gemiddeld 8 tot 12%! (Bron: TNO)


Daarnaast leidt actief managen op het verbeteren van het rijgedrag, met behulp van EasyDrive, vanzelfsprekend tot een vermindering van de onderhoudskosten. 

 Lean & Green Solution

EasyDrive is officieel een Lean and Green Solution. Dit betekent dat Lean and Green vertrouwen heeft in EasyDrive en dat organisaties met deze oplossing aanzienlijk kunnen besparen op voertuigkosten en de CO2-uitstoot kunnen reduceren.  (www.lean-green.nl) 

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen