Tijdens de pilot Variabele Bijtelling heeft de de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onder andere het aantal privékilometers van chauffeurs die beschikking hebben over een auto van de zaak gemeten. Onder de 112 deelnemende voertuigen was ook TraSec met het Keurmerk RitRegistratieSysteem (SKRRS) EasyTax met één voertuig vertegenwoordigt.

Pilot Variabele Bijtelling

Elke zakelijke rijder die de auto van de zaak ook privé rijdt, krijgt te maken met een vast bedrag per maand aan bijtelling.
In de periode van augustus tot en met december 2020 heeft de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Mobiliteitsalliantie een pilot uitgevoerd. De pilot van de VZR heeft onderzocht wat het effect is als de bijtelling variabel wordt, dus afhangt van de exact gereden privékilometers. De pilot is uitgevoerd met betrouwbare Ritregistratiesystemen, goedgekeurd door de Stichting Ritregistratiesystemen.

In totaal zijn er 16.983 ritten geanalyseerd bij 112 berijders. Hiernaast is er nog een groot aanvullend onderzoek gehouden onder 1.800 overige zakelijke rijders.

pilot variabele bijtelling

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek

 • Circa 70% van de zakelijke rijders gaat minder privékilometers rijden bij variabele bijtelling. In de praktijk zou dat met de 1,5 miljoen zakelijke rijders in Nederland uitkomen op een ‘besparing’ van 1,2 miljard kilometers per jaar.
 • 80% van de zakelijke rijders die nu vaste bijtelling betalen, staan positief tegenover de variabele bijtelling.
 • Wanneer men de zakelijke auto dus meer laat staan, zou 33 procent voor een alternatieve vervoersvorm kiezen. Zo zou 20 procent vaker de fiets pakken en 6 procent meer gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Sluitend Ritregistratiesysteem EasyTax

Positief resultaat
In totaal 83% van de zakelijke rijders die de auto nu buiten de bijtelling houden, door niet meer dan 500km privé per jaar te rijden, zijn positief over een bijtelling per gereden privékilometer.

Betrouwbaar kilometers registreren
Om deze kilometers bij te houden is een betrouwbaar en sluitend ritregistratiesysteem onmisbaar. EasyTax van TraSec is een sluitend ritregistratiesysteem en goedgekeurd door de Stichting RitRegistratieSystemen (SKRRS).

Eenvoudige mobiele app
Met ons ritregistratiesysteem houdt u als zakelijke rijders exact alle gereden kilometers bij en kunt u eenvoudig via onze UtrackApp de scheiding tussen de zakelijke- en privékilometers bijhouden.

Meer lezen over de uitkomsten van de Pilot?
Download hier het gehele rapport.

Meer weten over Fiscusproof RitRegistratie?

EasyTax van TraSec is een sluitend ritregistratiesysteem en goedgekeurd door de Stichting RitRegistratieSystemen (SKRRS).

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen