Voor elektrische voertuigen die in 2022 geregistreerd worden bedraagt de totale bijtelling 16%. In 2021 was dit 12%. Dit komt omdat de korting op de bijtelling is aangepast.

Wanneer u meer dan 500 kilometer privé rijdt in een zakelijke voertuig, dient u bijtelling te betalen. Daarom wordt een bedrag (de bijtelling) bij uw inkomen opgeteld. De Belastingdienst ziet dit namelijk als loon of inkomen in natura. Deze situatie geldt voor zowel werknemers als ondernemers. De bijtelling voor 2022 blijft ongewijzigd. Dat betekent dat er voor alle auto’s een bijtelling geldt van 22% over de cataloguswaarde.

Elektrische voertuigen krijgen minder korting in 2022

Elektrische auto’s krijgen echter een korting op deze bijtelling. In 2021 is deze korting 10% en betaalt u (22-10=) 12% bijtelling. Voor voertuigen die in 2022 geregistreerd worden wordt deze korting echter verlaagd naar 6% en bedraagt de totale bijtelling (22-6=) 16%.
Maar let op: Deze 16% geldt alleen over de eerste € 35.000 (is in 2021 nog € 40.000). Is de cataloguswaarde van de auto hoger? Dan betaalt u over het resterende bedrag de normale 22% bijtelling.

Wilt u meer weten? Lees hier alles over de bijtelling in 2022.

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen