Bent u van plan in 2020 uw zakelijke auto niet meer privé te gebruiken? Dan dient u een sluitende ritregistratie bij te houden om aan te tonen dat u niet meer dan 500 privé kilometers op jaarbasis maakt. Voorkom onnodige bijtellingskosten door op een eenvoudige manier uw kilometerregistratie fiscusproof bij te houden met TraSec Track & TraSec.

 

Wij nemen deze tijdrovende administratieve taak graag voor u uit handen. EasyTax van TraSec voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en draagt bovendien het Keurmerk RitRegistratie Systemen (KRRS). Lees hier waar uw ritregistratie aan moet voldoen:

Voorkom onnodige bijtellingskosten door op een eenvoudige manier uw kilometerregistratie fiscusproof bij te houden met TraSec Track & Trace. De belangrijkste reden voor het bijhouden van ritregistratie is om aan te tonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden. Volgens de belastingdienst moet u het volgende vermelden:

Per rit moet u het volgende vermelden:

Wat als mijn ritregistratie niet aan de eisen voldoet?

Als de ritregistratie niet voldoet aan de bovengenoemde eisen, of u heeft helemaal geen ritregistratie bijgehouden, dan moet u de bijtelling privégebruik verrekenen. Voorbeeld: wanneer het blijkt dat u in de maand september meer dan 500 privé kilometers hebt gereden en u geen registratie hebt bijgehouden en geen bijtelling betaalt, dan betekent het dat u de bijtelling over het gehele jaar terug dient te betalen. (Belastingdienst, 2020).

Tevens is het belangrijk om uw ritregistratie altijd te bewaren, de belastingdienst kan namelijk tot 7 jaar geleden gegevens opvragen. De Belastingdienst controleert streng, bijvoorbeeld door middel van steekproeven en het scannen van kentekens. Wanneer de ritregistratie niet correct bijgehouden wordt, kan de Belastingdienst een verzuim- of vergrijpboete opleggen. De verantwoordelijkheid van de registratie ligt niet alleen bij de werkgever, maar ook bij de werknemer. De werknemer is namelijk degene die het kilometerboekje bij moet houden. De werkgever dient de administratie regelmatig te controleren, wat dus betekent dat zowel werknemer en werkgever beide aansprakelijk zijn.

Geen bijtelling betalen en een boete voorkomen?

Onnodige bijtellingkosten voorkomen kan op een simpele manier. Ontdek onze automatische ritregistratie EasyTax met Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS). Wanneer u geen bijtelling betaald, moet u aan kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt in uw zakelijke auto. EasyTax van TraSec is een automatisch ritregistratie systeem, sluitend en 100% fiscusproof.

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen