Wat is telematica?

We maken er continu gebruik van en het is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij, maar wat is telematica nou precies?

Telematica draait voornamelijk om telecommunicatie met een verbinding naar informatica. Telematica is dus eigenlijk gericht op het overbrengen van informatie tussen verschillende locaties met behulp van communicatiesystemen. De term telematica wordt voornamelijk gebruikt voor Fleet Management Systemen, dus voertuigtelematica. Voertuig telematica wordt vooral in de zakelijke markt gebruikt, hierbij worden de gegevens van de “black-box” in het voertuig direct verzonden door middel van draadloze telematica.
Om het iets gemakkelijker te verwoorden, betekent het dus dat de “black-box” in het voertuig diverse informatie verschaft, zoals:

Met een telematica oplossing kan vastgesteld worden wat het rijgedrag is, wat de werktijden zijn, hoelang locaties bezocht worden en geeft u inzicht in het brandstofverbruik.

Wat levert een telematica oplossing mij op?

Door middel van een telematica oplossing kunt u binnen het bedrijf zorgen voor grote en efficiënte verbeteringen op het gebied van wagenparkbeheer, bijvoorbeeld:

De toekomst van Telematica

De toekomst van telematica belooft veel nieuwe ontwikkelingen en nog efficiëntere oplossingen. Denk hierbij aan de ontwikkelingen van GPS, mobiele apparaten en online applicaties. Bedrijven maken steeds meer gebruik van een telematica oplossing en in de toekomst zal het zeker een nog belangrijkere rol spelen binnen de bedrijfsvoering. Het wordt dus zeker tijd om met een telematica oplossing uw productiviteit en bedrijfsrendement te verhogen!

© TraSec B.V., 2020

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen