Zelfs bij de beste chauffeurs kan soms slecht rijgedrag ontstaan, waardoor de motorslijtage oploopt en brandstofverbruik toeneemt. Met de rijstijlanalyse uit onze systemen krijgt u inzicht in deze zaken.

Hoe werkt rijstijlanalyse?

Aan de hand van CAN-Bus data worden er duidelijke rapportages over het brandstofverbruik en de rijstijl  van de chauffeur gegenereerd. Het rijgedrag van de chauffeur wordt geanalyseerd en beoordeelt op basis van klant- en voertuig specifieke parameters, waaraan scores worden toegekend. Zo weet de chauffeur precies op welk gebied het rijgedrag aangepast moet worden. Hiermee kan hij brandstof besparen en CO2-uitstoot reduceren.

Met behulp van de specifieke parameters wordt een benchmark gecreëerd, waarbij onder meer de volgende indicatoren worden gebruikt:

 • Gebruik cruise control 
 • Snelheid 
 • Toerental 
 • Stationair tijd 
 • Acceleratie 
 • Deceleratie 
 • Uitrollen (‘Coasting’) 

Inzicht in rijgedrag

Met EasyDrive krijgt u inzicht in het rijgedrag van uw chauffeurs, het brandstofverbruik van het voertuig en de daaraan gerelateerde CO2-uitstoot. Onderzoek heeft aangetoond dat actieve begeleiding op het rijgedrag resulteert in gemiddeld 8 tot 12% besparing op brandstof! (Bron: TNO)

Daarnaast leidt actief managen op het verbeteren van het rijgedrag, met behulp van EasyDrive, vanzelfsprekend tot een vermindering van de onderhoudskosten.

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen