In 2018 hebben wij het Keurmerk RitRegistratieSystemen toegekend gekregen voor ons product EasyTax. EasyTax voldoet hiermee aan de eisen van de Belastingdienst voor een sluitende rittenadministratie en andere eisen vanuit de Stichting zelf, onder andere op het gebied van privacy en continuïteitswaarborging. Maar wat is dit keurmerk precies en wat zijn de voordelen voor mij als klant?

Kwaliteit en zekerheid

Nederland telt ongeveer 100 aanbieders van Ritregistratiesystemen. Deze systemen zijn gebaseerd op verschillende technieken en methodes en de functionaliteit varieert van eenvoudige kilometeradministratie tot complete fleetmanagement-oplossingen. Om berijders van een auto van de zaak, werkgevers en de fiscus de zekerheid te geven dat een ritregistratiesysteem daadwerkelijk een sluitende administratie oplevert, is het Keurmerk RitRegistratieSystemen (Keurmerk RRS) ontwikkeld.

Het Keurmerk RRS is de enige onafhankelijke branchestandaard voor Ritregistratiesystemen die een sluitende ritadministratie oplevert voor fiscale toepassingen. Producten met het Keurmerk voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en beantwoorden aan de strengste regels met betrekking tot fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy. Kies dus altijd voor een ritregistratiesysteem met het Keurmerk RRS. Dan bent u verzekerd van een 100% sluitende ritadministratie.

Objectief en onafhankelijk

Het Keurmerk RRS wordt afgegeven door de onafhankelijke Stichting Keurmerk RRS. De toekenning van het Keurmerk gebeurt op basis van een objectief oordeel van een externe auditor. Om de kwaliteit ook op lange termijn te zekeren, worden leveranciers na toekenning van het Keurmerk herhaaldelijk gecontroleerd. Ritregistratiesystemen met het Keurmerk worden altijd verkocht met een genummerd certificaat.

Betrouwbaar en deugdelijk

Een ritregistratiesysteem is op zichzelf geen garantie voor een goede ritadministratie. Alleen ritregistratiesystemen met het Keurmerk RRS voldoen aan de onafhankelijke marktstandaard voor een betrouwbare én sluitende ritregistratie.

Continuïteitsgarantie

Het Keurmerksysteem is getoetst op continuïteit. De berijder is in het geval van een calamiteit verzekerd dat hij zijn data aan het systeem kan onttrekken.

Feiten & cijfers

 • De Stichting Keurmerk RRS is formeel opgericht in 2013.
 • Het Keurmerk RRS is een initiatief van de Belastingdienst, Vereniging Zakelijk Rijders (VZR), de Branchevereniging van Leveranciers Ritregistratiesystemen (BVLR) en RAI Vereniging.
 • TraSec heeft in 2018 het Keurmerk toegekend gekregen met EasyTax.


Maar wat zijn nou de voordelen precies?

 • Sluitend Het systeem waarborgt een betrouwbare én sluitende ritadministratie.
 • Fraudeproof De berijder weet dat zijn/haar gegevens beveiligd zijn en dat het systeem in staat is de privacy te waarborgen.
 • Continuïteitsgarantie De berijder is in het geval van een calamiteit verzekerd dat hij zijn data aan het systeem kan onttrekken.
 • Toekomstbestendig Ritregistratiesystemen met het Keurmerk RRS zijn optimaal voorbereid op toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsvormen.
 • Fraude is onmogelijk Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het Keurmerk RRS is het Normenkader van de Belastingdienst. Ritregistratiesystemen met het Keurmerk voldoen aan de eisen van dit Normenkader en zijn grondig beveiligd tegen fraude. Op deze manier waarborgt het Keurmerk onder alle omstandigheden een sluitende en betrouwbare ritadministratie.

 

Fiscusproof

Het Keurmerk RRS is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Belastingdienst. Een ritregistratiesysteem met het Keurmerk voldoet aan de normen en eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende ritadministratie. Dit is een groot voordeel voor gebruikers met een ‘Verklaring geen privégebruik auto’, want zij hoeven per rit slechts aan te geven of deze privé of zakelijk is. Het systeem doet de rest.

Respect voor privacy

Het Keurmerk RRS garandeert de zorgvuldige registratie en opslag van data.
Onderdeel van het Keurmerk is een Gedragscode Privacy die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Systemen met een keurmerk kunnen aan alle wettelijke privacy eisen voldoen. Werkgevers worden geattendeerd op de Gedragscode Privacy en werknemers kunnen zich melden bij het Meldpunt Privacy van de stichting.

Toekomstbestendig

Fiscale wetten en regels veranderen doorlopend. Ritregistratiesystemen met het Keurmerk RRS zijn optimaal voorbereid op toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsvormen.

Voor meer informatie over de eisen van de Belastingdienst: lees ons blog hier!

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen