Hoe wordt mijn personeel ook enthousiast over een GPS-systeem?

Tijdens het aanschaffen van een voertuigvolgsysteem kunt u te maken krijgen met weerstand van uw medewerkers. Chauffeurs denken met name dat een GPS-systeem (Track en Trace) te maken heeft met wantrouwen en zien dit ook als een inbreuk op de privacy. Elke verandering brengt weerstand met zich mee, maar hoe kunt u nou het beste met deze weerstand omgaan?

  

Benoem de voordelen van een GPS-systeem

  • Hogere efficiëntie door bijvoorbeeld een betere planning
  • Veiliger rijden
  • Voorkomen van hoge brandstofkosten en onnodig stationair draaien
  • Inzicht in onderhoud, plan automatisch onderhoudsbeurten van de voertuigen in

Voorkom boetes; snelheidsboetes en boetes van de belastingdienst die zowel voor het bedrijf als voor de medewerkers kunnen zijn.

Wees open en eerlijk

Door medewerkers actief te betrekken bij het GPS-systeem, zal het wantrouwen afnemen. Leg ook de fiscale consequenties uit aan uw medewerkers en vertel duidelijk waar een Fiscusproof ritregistratie aan moet voldoen.

Geen Big Brother

Leg uit dat het niet als “Big Brother systeem gebruikt wordt, maar eerder als controlesysteem wanneer dit echt nodig is.

Maak er een spel van

Betrek uw medewerkers actief en laat zien hoe zij groener kunnen rijden, zet hier bijvoorbeeld aan het eind van de maand een kleinigheid tegenover.

Laat vooral het belangrijkste voordeel zien

Geen schriftelijke kilometerboekjes meer bijhouden aan het eind van de werkdag (!). 
Het voorkomen van onnodige bijtellingskosten en verlaging van onderhoudskosten.

Hoe wordt mijn personeel ook enthousiast over een GPS-systeem?

Uiteraard helpen wij graag bij het motiveren van uw personeel! Wij motiveren het personeel door het personeel actief te laten meedenken en diverse vragen te beantwoorden, zodat al het personeel op de hoogte is van alle voordelen van het ritregistratie systeem.

Wilt u ook uw medewerkers overtuigen?

Hulp nodig bij het overtuigen van uw medewerkers? Het team van TraSec staat voor u klaar.

Bij ons bent u in goede handen!

Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

Alle referenties

"Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

Remon Materieel
Remon Materieel B.V.

"Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

Accuservice Lijnema

Al onze oplossingenKeurmerk ritregistratiesystemen