Wanneer u temperatuurgevoelige voedings- of geneesmiddelen vervoert, is de temperatuur van de lading natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Met actieve temperatuurbewaking van TraSec krijgt u tijdig een melding, wanneer er temperatuur-parameter (bijna) overschreden wordt.

Temperatuur registratie bij Paardentransport

Al jaren is TraSec dé expert op het gebied van temperatuurregistratie bij nationaal & internationaal paardentransport. Door de temperatuursensoren van TraSec en de bewaking hiervan kunt u gerust op weg en voldoet u aan de eisen die de RDW en het NVWA stellen aan het transporteren van paarden.

Met temperatuurregistratie heeft u realtime inzicht in de temperatuur van de laadruimte. Naast temperatuurregistratie bieden wij: 

 • Registratie van deuropeningen  
 • Alarmmeldingen bij overschrijding van ingestelde temperatuur 
 • Ontvang SMS/E-mail-meldingen bij deuropeningen/temperatuursveranderingen 
 • Realtime Tracking & Tracing 

Wist u dat u bij langere paardentransporten moet beschikken over een VLD-certificaat?

Het voertuig dient een inrichtingskeuring door de RDW ondergaan. Deze inrichting moet voldoen aan de eisen, die zijn gesteld in Verordening (EG) NR. 1/2005. In dit geval moet de paardenwagen voorzien zijn van een systeem voor de bewaking van de temperatuur, en van een systeem voor de registratie van de temperatuurgegevens. Dit doet TraSec door middel van temperatuur sensoren te plaatsen. De temperatuur in de paardentrailer moet altijd tussen de 5 °C en 30 °C zijn.  

Hierbij stuurt TraSec automatisch een waarschuwing naar de bestuurder wanneer de minimum- of maximumtemperatuurgrens wordt bereikt. Elke sensor dient een alarm in werken te stellen. De werking wordt gecontroleerd door een van de temperatuur sensoren te simuleren met koelspray of föhn. De bestuurder moet altijd een waarschuwing ontvangen, ook indien hij zich niet in de wagen bevindt. Dit doen wij door middel van het automatisch toezenden van een sms-bericht. 

Meer weten?

Stuur uw bericht of vraag een vrijblijvende offerte aan.  * verplichte velden

  Bij ons bent u in goede handen!

  Wij zijn trots op onze klanten en geven hen graag het woord. Onze klanten gebruiken onze oplossingen op verschillende manieren, lees hier meer.

  Alle referenties

  "Remon Materieel over TraSec: "Al jarenlang gebruiken wij de systemen van TraSec voor ons wagenpark. Dit naar volle tevredenheid. Ze hebben een deskundige helpdesk en een uitstekende planning voor de afspraken"."

  Remon Materieel
  Remon Materieel B.V.

  "Alle Lijnema–bestelbussen zijn uitgerust met een ritregistratiesysteem van TraSec. ‘In het geval van een tussentijdse bestelling weten we dankzij het track & trace systeem exact welke wagen daarvoor het best ingeschakeld kan worden. Daarnaast stelt het systeem ons in staat om klanten te informeren over het precieze tijdstip van de levering."

  Accuservice Lijnema

  Al onze oplossingen  Keurmerk ritregistratiesystemen